saglam_is

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Malzeme ve Üretim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (Sumar) İle Sağlamiş Çeliktel Ve Mamülleri Sanayi A.Ş. Arasında Arge İş Birliği Protokolü İmzalanmıştır.

sag_ziy

SUMAR Merkez Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Ekrem ALTUNCU, ziyaret kapsamında firma yetkilileri (Ali Kemal Bozdurgut, Dursun Ali Kara) ile görüşmelerinde şunları ifade etmiştir; Küresel bazda yaşadığımız bu zorlu sürecin (Corona günleri) üretimden, sosyal yaşama birçok alanda değişime yol açacağı, bu süreç zarfında iş birliklerinin ve ar-ge çalışmalarının devam etmesinin önemi, gerekliliği ve gelecekte faydaları üzerinde durmuştur.

Gerek bölgemiz imalat sanayisinde gerekse uluslararası tel, yay ürünler, tarım makineleri ve ekipmanları konularında 40 yılı aşan tecrübesi ile sürekli yatırımları ve arge faaliyetleri ile sektöre ve ülkemiz ekonomisine önemli katkı sağlayan Sağlamiş firması ile SUMAR işbirliğine çok önem verdiğini, Yeni arge projelerine ve ürünlere dönüşecek çalışmalarda üniversite- sanayi işbirliğinde önemli bir rol model olacağını, bu kapsamda üniversitemizin vizyonu ve merkezimin hedef çalışma konuları kapsamında nitelikli lisansüstü çalışmalarının, arge projelerinin ve yayın faaliyetlerinin birlikte yürütüleceğini belirtmiştir. Bunun yanında ülkemiz öncelikli ihtiyaçları kapsamında yeni ürün çalışmalarında bu iş birliğinin her iki kuruma, ülkemiz sanayisine ve ekonomisine hayırlı olması dileklerini bildirmiştir. 29.04.2020, Sakarya 1.OSB.

Sağlamiş Çelik Tel: http://www.saglamis.com.tr/