km

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Malzeme ve Üretim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (Sumar) İle Kar Metal San. ve Tic. Ltd. Şti Arge Merkezi Arasında  İş Birliği Protokolü İmzalanmıştır.

SUMAR Merkez Müdürü Öğretim Üyesi Dr. Ekrem ALTUNCU, ziyaret kapsamında firma yetkilileri (Fatih Kar, Semih Kar) ile görüşmelerinde şunları ifade etmiştir; Karmetal şerit testere makineleri imalatı ile sektöründe öncü firmalar arasındadır. Endüstri 4 geçiş sürecinde yeni teknolojilerin, çok hızlı kesme sistem ve ünitelerinin tasarımından imalatına kadar birçok süreç firma bünyesinde gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte devam eden arge faaliyetleri ile birlikte küresel pazarda önemli oyuncular arasında firmanın yerini sağlamlaştıracağını, pazarını büyüteceğini ve daha fazla katma değer üreteceğini ifade etmiştir. Markalaşma sürecinin önemi üzerinde durmuştur.

Sakarya bölgesinde 1975 yılından beri hizmet veren Karmetal firması, sahibi Metin Kar ve oğullarının özverili çalışmaları, uzun yıllara dayanan deneyimleri, kararlı yatırımları, stratejik hedefleri doğrultusunda büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Firmanın Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığına bağlı Arge merkezi yapılanması kapsamında benim çok önemli desteğim olmuştur bu süreçte oluşan güven ortamı sonucunda merkezimiz ile bu iş birliği protokolü ilişkilerimizin bir adım daha ilerlemesine neden olmuştur. Yaşadığımız bu küresel sağlık sürecinin hızla atlatılması temennileri sonrasında arge faaliyetlerinin yeniden hız kazanacağı ve üniversitemiz Rektörü Sn. Mehmet Sarıbıyık’ın desteği, uygulamalı eğitime ve arge çalışmalarına verdiği önem doğrultusunda bu iş birliğinin her iki kuruma da önemli katkılar sağlayacağını belirtmiştir. 30.04.2020-Sakarya.

km

Karmetal -  http://www.karmetal.com.tr/