Covid 19 sürecinin Aralık 2019’da, Çin’in Wuhan şehrinde başlangıcından günümüze kadar geçen süreçte günlük yaşantımızda, endüstri ve ticari yaşamında bir takım zorunlu değişiklikler, dönüşümler meydana gelmeye başlamıştır. Konuşmalarımızda hijyen, sterilizasyon, sosyal mesafe ve izolasyon kelimeleri daha yoğun kullanılır hale gelmiştir.  Yaşam alanlarımızdan, çalışma ortamlarına, alışveriş noktalarından, ulaşıma ve en önemlisi de sağlık hizmetlerine kadar her noktada bu virüs ile mücadele noktasında endişelerimiz artmıştır.

Yaşantımızda farkında olmadığımız birçok nesne ile temasımız çoğunlukla yüzeyde başlamaktadır. Bu nedenle yüzey mühendisliği, gerek yüzey temizleme yöntemleri ve kimyasalları ile gerekse fonksiyonel yüzey kaplama teknolojileri ve yüzey işlemleri ile çözüm üretmeye, virüslerin yüzeyden kolaylıkla temizlenmesine, yüzeye yapışmasının azaltılmasına ve yüzeyde yaşama ömrünün en aza indirilmesi noktasında kapsamlı Ar-Ge çalışmalarına öncelik vermiştir.

Ülkemizde çok çeşitli yüzey işlemler kapsamında hizmet veren işletmelerinde önceliğinde bu konu yer almıştır.  Tüm Yüzey İşlemler Derneği – TÜYİDER Yönetim Kurulu ve Bilim Kurulu da bu kapsamda bu konuyu ele almak ve paydaşları ile paylaşmak amacıyla 06 Mayıs 2020 Saat 21.00’de “COVID-19 VE ENDÜSTRİDE YÜZEY ÇÖZÜMLERİ” başlıklı bir Zoom-Webinar (Meeting Join:997-0461-6721/ password: 48 82 51) organize etmiştir.

TÜYİDER ONUSAL BİLİM KURULU ÜYELERİ: Yeditepe Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nano Teknoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. VOLKAN GÜNAY ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Malzeme ve Üretim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUMAR) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi EKREM ALTUNCU’nun katkılarıyla bu webinar toplantısı gerçekleştirilecektir. TÜYİDER bu webinar etkinliğine tüm sektörü davet ediyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız!