Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi- Malzeme Ve Üretim Teknolojileri Araştırma Uygulama Merkezi (SUMAR) ile UniqueTech Mühendislik arasında Üniversite- Sanayi İş Birliği Kapsamında 08 Mayıs 2020 tarihinde bir İşbirliği Protokolü İmzalanmıştır.

UniqueTech Mühendislik ile görüşmelerinde Firma G. Müdürü Osman Kırlı bu iş birliğini çok önemsediğini yüzey kaplama ve sertleştirme kapsamında sektörde önemli bir açık olduğunu görerek bu alana yatırım yaptığını ifade etmiştir. Dr. Ekrem Altuncu ile firmanın kurulumundan günümüze her zaman iş birliğini ve desteğini gördüğünü ifade etmiştir. Bu protokol kapsamında  bir adım daha üniversite sanayi işbirliği adına önemli bir adım atıldığına vurgu yapmıştır.

SUMAR- UNIQUETECH arasında bu iş birliği kapsamında arge faaliyetleri hızlandırılacaktır. SUMAR Müdürü Dr. Ekrem Altuncu ziyareti kapsamında; özellikle son yıllarda gerek termal sprey teknoloiilerin gerekse lazer teknolojisi ile malzeme yüzeylerinde yüksek performanslı kaplamaların elde edilmesi yönünde çalışmaların oldukça ilgi gördüğünü dikkat çekmektedir. Bu iş birliğinin her iki kurum için çok yönlü fayda sağlayacağı, karşılıklı eğitim, uygulama, seminer, yayın ve proje faaliyetlerinin sürdürüleceğini ifade etmiştir. Sektörün önemli bir yüzey teknoloji altyapısı kazandığını ve bu uygulamaların Avrupa pazarında önemli rol oynamasına karşın ülkemizde yeni tanındığı ve iş birliği kapsamında yapılacak çalışmalar ile endüstrinin ihtiyacı olan yüzey, kaplama ve parça ömrü artırma çalışmalarında, test ve analizlerde birlikte hareket edileceği ifade edilmiştir. Osman Bey gerek otomotiv sektöründe gerekse kalıp imalatında uzun yıllara dayanan tecrübeli bir makine mühendisidir. Sektörel tecrübe ile akademik bilginin bir araya gelmesi ve uygulamaların artması ile sektöre önemli bir teknoloji ve yüzey mühendisliği çözümü getirileceği belirtilmiştir.

Link:http://www.turkchem.net/yuzey-kaplama-ve-sertlestirme-alanlarinda-onemli-isbirligi.html