Ana içeriğe atla

Yüzey teknolojileri ve yüzey işlem konuları hızla gelişen bir sektör olup, sektör ile üniversitemiz arasında önemli bir köprü kurulmuştur. Tüm Yüzey İşlemler Derneği-TÜYİDER İle SUMAR arasında imzalanan işbirliği protokolü çok yönlü bir çalışma ortaklığının ilk adımını oluşturmaktadır. Ülkemizde hizmet veren yüzey işlemciler (yüzey kimyasalı üreticileri, yüzey işlemciler, kaplama hizmeti veren çok sayıda firma ve kaplama sonrası hizmet veren işletmelerin dahil olduğu hızla büyüyen bir organizasyon)  ile üniversitemiz öğrencileri için staj, uygulamalı eğitim, seminer çalışmaları ve arge faaliyetleri birlikte gerçekleştirilecektir.  Derneğin Bilim Kuruluna Öğretim Üyesi Dr. Ekrem Altuncu'nun davet edilmesi ile birlikte üniversite- sanayi işbirliği faaliyetlerinin hız kazandığı belirtilmiştir.  Bu kapsamda ülkemizde önemli bir açık olan Yüzey Akademisi ile kaplamaların test ve analizleri, standardizasyon çalışmaları teknoloji transferi, mesleki eğitim ve sertifikasyonlar gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Dernek Başkanı İbrahim Doğangün'e ve G. Sekreter Ali Selen Bey'in, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Duran Bey'e desteklerinden dolayı teşekkürü borç biliriz.